El Partit Demòcrata demana al govern que es presenti a la convocatòria de candidatures per al programa WiFi4UE.

November 6, 2018

A partir de demà, 7 de novembre, tots els municipis de la Unió Europea poden sol·licitar punts d’accés wifi gratuïts als espais públics.

 

 

La comissió Europea obrirà demà a les 13:00 hores una nova convocatòria de candidatures per al programa WiFi4EU. La convocatòria, a la qual s'hi poden presentar els municipis de la UE, estarà oberta fins a les 17:00 hores (CET) del 9 de novembre de 2018. La iniciativa WiFi4EU destinarà 120 milions d'euros fins el 2020 per a donar suport a la creació de punts d'accés wifi gratuïts en un màxim de 8.000 municipis de la UE.

 

El regidor del Partit Demòcrata, Pere Martínez Carreté, s’ha adreçat al govern per demanar que l’Ajuntament de Badalona es presenti a aquesta convocatòria amb l’objectiu d’ampliar els punts wifi gratuïts ja existents a la ciutat. Martínez Carreté destaca que « Badalona no pot quedar al marge de l’aposta de l’UE pel que fa al sector digital, assegurant una connexió WIFI gratuïta a les grans ciutats abans que s’acabi el 2020 i en el desplegament del 5G el 2025 ».

 

El procediment de sol·licitud és simple i totalment en línia, de manera que serà possible processar un gran nombre de sol·licituds d'arreu d'Europa. Un cop s'hagin registrat al portal de WiFi4EU,

 

https://www.wifi4eu.eu/#/home els municipis podran, amb un sol clic, sol·licitar un abonament del pla WiFi4EU https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/policies/wifi4eu-free-wi-fi-europeans per valor de 15.000 euros.

 

Gràcies a aquests abonaments, els municipis podran instal·lar un punt d'accés wifi en espais públics, per exemple, en els mateixos consistoris, biblioteques públiques, museus, parcs o places. La Comissió seleccionarà les candidatures per ordre d'arribada. En la pròxima convocatòria, els primers 2.800 municipis rebran un abonament WiFi4EU. Cada Estat membre de la UE rebrà un mínim de 15 abonaments.

 

Per a més informació podeu consultar el fulletó informatiu https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/factsheet-wifi4eu i en aquest vídeo. https://www.youtube.com/watch?v=EPtSc1fkiG0&feature=youtu.be

 

 

 

 

Badalona, 6 de novembre de 2018.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload