Després de dues setmanes de pacificació del passeig marítim, hem constatat que ha estat nefast pels restauradors i veïns

June 29, 2018

En data 17 de juny, el govern sortint de Guanyem Badalona en Comú, unilateralment i sense consens, va limitar el trànsit de vehicles a motor i l’estacionament al Passeig Marítim.
 

 

El regidor del Partit Demòcrata a l’Ajuntament de Badalona, Pere Martínez Carreté, ha constatat en diverses trobades amb els restauradors del Passeig Marítim i de la Rambla, - en el tram que va des del carrer Prim fins la Riera Canyadó - que la mesura presa per l’anterior govern municipal ha estat nefast per a ells ja que els ha suposat una disminució, gairebé del 50%, en la seva facturació respecte el mateix període de l’any en què era permès aparcar en aquest tram del passeig marítim. Fins i tot, mostren el seu malestar perquè els taxistes tenen problemes per deixar els seus clients a la porta dels restaurants i perquè els vehicles de càrrega i descàrrega tenen l’accés restringit.

 

Ens consta que els responsables del Club Naútic Bétulo, que oferten Casals d’Estiu per a nens i nenes menors d’edat, han rebut queixes dels pares d’aquests menors que tenen dificultats en deixar els infants al casal i, per altra banda, els veïns del barri de Casagemes estan descontents amb aquesta mesura ja que en aquest tram del passeig és l’espai que utilitzaven les nits per aparcar.

 

Tenint tot això en compte i sabent que aquest tram de passeig marítim, els dies de cada dia, està infrautilitzat pels vianant i les bicicletes, que una patrulla de la guàrdia urbana ha d’estar les 24 hores del dia a l’accés al passeig quan ens falten efectius en altres zones de la ciutat, Martínez Carreté manifesta que «si bé és cert que compartim la necessitat de pacificar el trànsit rodat a la ciutat i en reduir les emissions contaminants afavorint la mobilitat sostenible, aquestes mesures no es poden prendre sense consens i acompanyades d’altres accions que minimitzin els efectes col·laterals».

 

És per això, que des del Partit Demòcrata demanem al nou govern municipal que s’assegui amb totes les parts afectades per aquesta actuació del govern anterior i que arribin a una entesa que no perjudiqui a ningú malgrat que, com resulta evident, hi haurà d’haver concessions per part de totes les parts.

 

Badalona, 29 de juny de 2018.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload