Carles Puigdemont: ”L’1-O ha de sortir reforçada la democràcia i no Rajoy i l’Espanya en blanc i negre”

September 15, 2017

 “Quan un poble pren la consciència que li ha arribat el seu temps res no el pot aturar”, ha sentenciat Puigdemont

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que el pròxim “1-O ha de sortir reforçada la democràcia i no Rajoy i l’Espanya en blanc i negre” i és per això que “l’1-O tenim una cita i no podem fallar”. Puigdemont ha remarcat la importància que tant els del ‘sí’ com els del ‘no’ “surtin a votar” perquè serà aleshores quan “Catalunya tindrà l’oportunitat de canviar les coses i sortir-ne empoderada”. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions a l’acte d’inici de campanya del Partit Demòcrata al Teatre Principal de Badalona.

 

“Quan un poble pren la consciència que li ha arribat el seu temps, res no el pot aturar”, ha dit Puigdemont i ha reblat que “hem de votar pels que ja no hi són però també pels més joves i els que estan per venir”. “És un acte molt senzill”, ha dit el president de la Generalitat, “només cal posar una papereta a una urna, una acció que els espanta”, però ha demanat que es faci “amb l’actitud que ens caracteritza, la de sempre: amb normalitat, civisme i pacifisme”.

 

 

Suport de les institucions a Catalunya

 

Carles Puigdemont ha recordat que en menys de 24 hores la Secretaria d’Estat dels Estats Units i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, van assegurar que respectarien la decisió del que emani de les urnes. El president de la Generalitat ha afegit que “ara una gran llista de diputats danesos han adreçat una carta pública a Rajoy dient que ja n’hi ha prou i que no es pot resoldre un problema polític amb la justícia”. “És un acte de coratge” ha dit Puigdemont i ha remarcat que “Rajoy hauria de reflexionar”.

                                                                                                  

 

Els registres i les investigacions

 

El president de la Generalitat ha denunciat els múltiples registres de les impremtes i els mitjans de comunicació i s’ha preguntat: “On era la Guàrdia Civil quan la necessitàvem a l’aeroport del Prat?” i per això ha denunciat que ara “no escatimen en enviar-la”.  “Ells persegueixen urnes, retiren cartells i prohibeixen actes públics”, ha dit Puigdemont, però “nosaltres no tenim por i tenim esperança”.

 

 

Determinació amb el referèndum

 

El diputat del Partit Demòcrata al Parlament i alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha assegurat que “l’1-O tenim molt clar que votarem” perquè, ha dit, “ens hi juguem la independència, però també el ser o no ser”, perquè l’Estat espanyol “no vol que pensem”.

 

“No vull estar en un país que no defensi els meus drets bàsics”, ha reblat Casals, i ha afegit que “malgrat que segueixin intentant que el pròxim 1-O no votem, no ho han aconseguit i a més han fet que més de 750 alcaldes hagin signat el decret de convocatòria”. “No ens pararan”, ha sentenciat.

 

 

Finalment, el regidor del Partit Demòcrata a Badalona, Pere Matínez, ha celebrat que “el PDeCAT cregui en les grans ciutats i en l’àrea metropolitana” perquè “el PDeCAT a Badalona és una peça fonamental perquè això surti bé”, ha conclòs.

 

 

 

Badalona, 15 de setembre de 2017

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload