Servei de salvament de platges, tard i malament, com ja ens té acostumat aquest govern

June 12, 2017

Aquest cap de setmana ha començat la temporada de bany a les platges de la ciutat amb el servei de salvament sota mínims

 

El concurs de salvament de les platges de Badalona ha estat un serial, que molt probablement, encara no ha acabat. L’any passat el servei de salvament el va prestar Pro-Activa, després d’una perllongació, que no pròrroga, d’un any del contracte anterior. Així doncs, com explica Pere Martínez Carreté, “des del mes de setembre de l’any passat el govern municipal sabia que s’havia licitar un nou concurs, temps suficient per arribar al mes de juny amb el servei de salvament en ple funcionament”.

 

El dia 7 d’abril es publica l’anunci de licitació del nou concurs i fins el 17 de maig les empreses podien presentar les seves ofertes. A dues setmanes de l’inici de la temporada de bany, el concurs va ser impugnat per Pro-Activa, ja que el nou concurs no contemplava la subrogació del personal, impugnació que va ser acceptada pel tribunal de contractacions. Degut a això, es va procedir a una contractació a través d’un negociat d’urgència, en el que l’Ajuntament proposava el servei a tres empreses i s’escollia la millor oferta segons els criteris establerts.

 

 

Aquesta darrera setmana, s’havia d’adjudicar el servei a l’empresa que va obtenir més puntuació, que hi va renunciar. L’empresa que va quedar en segon lloc, encara s’està pensant si acceptar o no l’adjudicació, per la qual cosa, el consistori ha demanat a Pro-Activa, que presti el servei de forma temporal mitjançant un contracte menor, per dies, fins que es resolgui l’adjudicació definitiva. Com comenta el regidor, “poden succeir imprevistos que facin endarrerir tots els processos administratius i les adjudicacions finals, però el govern ho hauria de preveure i fer les coses amb el temps suficient per no trobar-se amb la situació actual”.

 

El regidor denúncia que “si bé és cert, que dissabte, dia 10, a les platges de Badalona hi havia 10 socorristes, també és ben cert que les torres de vigilància no estaven instal·lades, no hi havia servei de megafonia, no hi havia cap embarcació de salvament i no s’oferia el servei d’acompanyament a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda”.

 

Des del Partit Demòcrata volem denunciar expressament la desídia del govern municipal que és incapaç de gestionar res de res. Ja va succeir el mateix amb el servei de guinguetes de la platja, ara amb el servei de salvament de platges i, molt probablement, acabarà l’estiu i el Pont del Petroli romandrà encara tancat perquè hauran estat incapaços d’arreglar-lo després del temporal del mes de gener.

 

Badalona, 12 de juny de 2017

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload