El grup municipal del Partit Demòcrata i Unió presenta una moció de rebuig a l’ocupació il·legal d’habitatges

May 23, 2017

 

Davant la creixent aparició de fenòmens d’ocupació il·legal, de forma premeditada, sobretot a barris com Sant Roc i Montigalà i, de forma puntual, a la resta de la ciutat,  el grup municipal del Partit Demòcrata i Unió presenta una moció de rebuig a l’ocupació il·legal d’habitatges en el proper ple

 

Lourdes Ciuró, Diputada del Partit Demòcrata Europeu Català al Congrés de Diputats a Madrid, en la seva darrera visita a Badalona,  ja va explicar als veïns de Sant Roc que el Partit Demòcrata va presentar al Congrés dels Diputats una Proposició de Llei de modificació de la Llei 1/2000, d’Enjudiciament Civil (LECiv), per la que es regula un procediment específic per garantir la possessió d’habitatges de titularitat de propietaris i assegurar a les entitats socials i les administracions públiques la disponibilitat d’habitatge social.

 

Com explica Pere Martínez Carreté, “la crisi econòmica ha provocat que motes famílies en els darrers anys es quedessin sense llar i paral·lelament a aquest fet, han aparegut fenòmens d’ocupació il·legal, de forma premeditada, que aprofitant-se de la situació de debilitat de moltes famílies, els hi ha exigit el pagament de quantitats a canvi d’un sostre”.

 

A Badalona, a part del problema endèmic que hi ha a Sant Roc, darrerament els veïns del carrer Anna Tugas de Montigalà han denunciat la presència de nombroses famílies d’okupes. Aquest fet  ha fet insostenible la convivència ja que, no només han intentat robar als seus veïns, sinó que tenen els subministraments de llum i aigua punxats de la comunitat sense que l’Ajuntament hi pugui actuar tal i com han reclamat els propietaris.

 

El regidor detalla que no hi ha cap llei prevista per poder expulsar aquelles persones que han ocupat sense permís un habitatge i que per “poder prosseguir al desallotjament es necessita la denúncia per part del propietari perquè el jutge realitzi l’ordenament judicial, i posteriorment desallotgin l’habitatge i tot això no es produeix de forma immediata”.

 

Així doncs, manifesta que “partint de la base que l’ocupació il·legal no pot ser una forma establerta i tolerada d’accés a la possessió d’un habitatge i que els poders públics han de garantir la protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió social així com el dret a la propietat privada”, el grup municipal que presideixo “presenta una moció al ple per donar suport a les accions que protegeixen la propietat privada i a donar suport a la Proposició de Llei de modificació de la Llei 1/2000, de 7 de gener, que el grup del Partit Demòcrata ha presentat al Congrés de Diputats a Madrid”.

 

Badalona, 23 de maig de 2017

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload