Lourdes Ciuró anuncia que, a petició dels responsables del Partit Demòcrata a Badalona, s’ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat demanant una inversió de 6M d’euros per a la rehabilitació de la CACI

May 7, 2017

 

A instàncies dels responsables del Partit Demòcrata a Badalona, el grup del PDeCAT al Congrés dels Diputats a Madrid, ha elaborat una esmena sol·licitant al Ministeri de Cultura que habiliti una partida pressupostària de 6 milions d’euros per a la rehabilitació del edifici de la CACI.

 

 

Lourdes Ciuró, Diputada del Partit Demòcrata Europeu Català al Congrés de Diputats a Madrid, ha anunciat avui en roda de premsa que el seu grup ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat, sol·licitant al Ministeri de Cultural l’habilitació d’una partida pressupostària de 6 milions d’euros per a la rehabilitació del edifici de la CACI de Badalona. Segons Ciuró, “la proposta va ser feta pels responsables del partit a Badalona, el president del Grup Municipal, Pere Martínez Carreté, i el president del partit David Torrents”.

 

Com explica Ciuró, els responsables del Partit Demòcrata de Badalona, van fer aquesta petició després d’una reunió que van mantenir amb els vicerectors de la Universitat Autònoma de Barcelona, els senyors Carlos Sánchez Lancis, vicerector de Relacions Institucionals y de Cultura, y José Aguilera Àvila, vicerector de Personal d'Administració i Serveis Activitat, molt interessats en expandir la seva activitat docent a diferents ciutats properes al seu campus de Bellaterra.

 

Segons van manifestar els dos vicerectors, destaca Ciuró, “estarien molt interessats en poder realitzar cursos de docència a l’estiu on hi participarien estudiants de postgrau i de màsters tan de l’Estat Espanyol com de fora”. Recordar que la Universitat Autònoma de Barcelona ja està instal·lada a Badalona, més concretament a les antigues escoles Planes i Casals, Enric Borràs i Júlia Mingell, situades al costat de l’Hospital Can Ruti, que acullen l’Escola Universitària de Medicina i dos centres de recerca biomèdica.

 

Lourdes Ciuró, afirma que “la ciutat de Badalona no pot desaprofitar una oportunitat com aquesta per donar viabilitat a un edifici emblemàtic amb una ubicació privilegiada, una oportunitat que aposta per l’economia del coneixement i que pot situar Badalona al mapa internacional de la recerca i del coneixement”.

 

Pere Martínez, president del grup municipal a l'Ajuntament, ha manifestat que "la CACI ha de rebre una injecció de recursos que permeti desenvolupar-hi el projecte cultural i social que la ciutat mereix, i si poden arribar també de l'Estat, s'ha d'intentar". 

 

Finalment, Martínez Carreté anuncia que demanarà a tots els grups muncipals amb representació al Congrés, que pressionin als seus diputats a Madrid per donar suport a aquesta esmena que, de ben segur, representa una gran inversió per a la nostra ciutat.

 

La visita de Ciuró ha acabat a Sant Roc, que després d’una visita pel barri, acompanyada per membres de l’associació de veïns, ha explicat a tots els presents en què cosisteix la proposició de llei contra l’ocupació il·legal d’habitatges que el Partit Demòcrata ha presentat al Congrès de Diputats.

 

Badalona, 8 de maig de 2017

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload